Grbavica: Zbog radova će biti izmještena trolejbuska stanica

Radiosarajevo.ba
Grbavica: Zbog radova će biti izmještena trolejbuska stanica

Sarajevsko naselje Grbavica, posebno dio južne longitudinale koji se prostire od mosta Suade i Olge (bivšeg Vrbanja mosta), do ulice Derviša Numića i skretanja za Vraca, postalo je gradilište.

Planirano je izmještanje stubova, rasvjete, kao i obnova kontaktne trolejbuske mreže.

Iz GRAS-a je saopćeno da će zbog sigurnosti od danas  do daljnjeg doći do izmjene u odvijanju gradskog prijevoza Zagrebačkom ulicom. Trolejbusko i autobusko stajalište Kovačići, u pravcu prema Dobrinji, će biti izmješteno 50 metara naprijed kod ćevabdžinice, a stajalište Mis neće biti u funkciji.

Instalacije će biti izmještene ispod trotoara

Nakon iskopavanja saobraćajnice utvrđeno je da će se morati raditi izmjene projekta.

"Zbog stabilizacije bit će potrebno produbiti kolovoznu konstrukciju, jer materijal ispod ceste nije bio odgovarajući. Veoma zahtjevno bit će i izmještanje instalacija, odnosno glavnih vodova za struju, vodu, plin, kanalizaciju...", rekla je za Dnevni avaz Alma Zilić iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Kako je rekla Zilić, mnoge instalacije nisu bile postavljene na propisnoj dubini, a planirano je da budu izmještene ispod trotoara. Ovim će se sprijećiti raskopavanje asfalta i obustave saobraćaja zbog eventualnih radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak