GRAS, ViK i ZOI'84 neće ostati bez struje

Radiosarajevo.ba
GRAS, ViK i ZOI'84 neće ostati bez struje

Nermin Nikšić, federalni premijer, i Erdal Trhulj, federalni ministar energetike, industrije i rudarstva, jučer su održali sastanak sa premijerom Kantona Sarajevo Suadom Zeljkovićem i Zlatkom Petrovićem, ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a, kako bi pokušali riješiti probleme vezene za isporuku gasa i najavu isključenja struje kantonalnim preduzećima GRAS, Vodovod i kanalizacija, ZOI, kao i za javnu rasvjetu.

Kako je kazao Zeljković, sastanak daje ohrabrenje da nećemo doći u situaciju da se svakih deset dana bavimo isključenjem bilo kojeg od energenata.

"Moramo krenuti ka trajnom rješenju koje nije nimalo jednostavno, ali dogovorili smo zaključke koji će evidentno smiriti tenzije. Veliki sam optimista jer ćemo zajednički tražiti rješenje, a ono se uvijek krije u novcu. Ne može nijedna odluka ići na štetu Elektroprivrede BiH, koja mora naplatiti svoja potraživanja, ali ni onoga ko je potrošač, jer na kraju krajeva ispaštaju građani, a to nikome nije cilj", pojasnio je Zeljković dodajući da isključenja struje ViK-u neće biti, ali i da će javna rasvjeta i dalje osvjetljavati ulice Sarajeva, javlja Oslobodjenje.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak