GRAS-ov režim saobraćaja 1. i 2. januara

Radiosarajevo.ba
GRAS-ov režim saobraćaja 1. i 2. januara

Povodom javnog dočeka Nove 2013. godine na Trgu djece Sarajeva, javni gradski prijevoz odvijat će se, u skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, po izmijenjenom režimu vožnje. 

Tramvajski saobraćaj radit će produženo do 03:00 sata prvog dana nove godine, a od 19 do 03:00 sata odvijat će se preko okretnice Skenderija. Dakle, tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Skenderija - Baščaršija - Higijenski zavod. 

Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja radit će produženo do 02:00 sata ujutro, s tim da će od 19 do 02:00 sata, umjesto s Vijećnice, polaziti s terminala Trg Austrije. Na relaciji Skenderija - Trg Austrije, u oba pravca, saobraćat će trolejbuskom trasom. 

Autobuske linije koje polaze s terminala Dom Armije polazit će s terminala Park. 

U utorak i srijedu, 1. i 2. januara 2013. godine javni gradski prijevoz odvijat će se po prazničnoj odnosno nedjeljnoj šemi rada. 

U dane praznika u funkciji će biti linije za izletišta Barice, Trebević i Bjelašnicu. 

"Od 1. do 31. januara 2013. godine svakodnevno će biti u funkciji autobuska linija br. 44 Franje Račkog - Bjelašnica, po ustaljenom redu vožnje - s terminala Franje Račkog u 09.00, a sa Ilidže u 09,20 sati. Povratak s Bjelašnice je u 15,30 sati", saopćila je Služba za odnose sa javnošću GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak