GRAS najavljuje blokadu saobraćajnica, ako...

Radiosarajevo.ba
GRAS najavljuje blokadu saobraćajnica, ako...

Uposlenici GRAS-a mogli bi blokirati saobraćajnice u Sarajevu, ako ne budu poništena, kako kažu, nezakonita rješenja Ministarstva saobraćaja KS-a o privremenoj registraciji pet kantonalnih linija Centrotransu.

GRAS i dalje vozi na linijama koje su pripale Centrotransu 

Ovo nam je potvrdio Amir Muminović, zamjenik predsjednika Sindikata komunalne privrede GRAS-a. Kako nam je rekao, neće biti nikakvog štrajka, kako su pojedini mediji javili, već se može očekivati spontana blokada saobraćajnica u gradu.

"Ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica najavio je da će inspekcije provjeravati linije na kojima vozi GRAS, a koje su ilegalno date drugoj firmi. Ako do toga dođe, ne znam kako će reagovati uposlenici", rekao je za Radiosarajevo.ba Muminović.

Jedno je sigurno - u GRAS-u nisu zadovoljni radom ministra Bubice, za kojeg kažu da "uporno radi na uništavanju ovog preduzeća".

Danas bi se o ovom pitanju trebali očitovati u Vladi Kantona Sarajevo, a sastanak Sindikata komunalne privrede i Vijeće uposlenika KJKP GRAS i ministra saobrćaja Jusufa Bubice je najavljeno za srijedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak