Gradnja garaža kod Narodnog pozorišta u martu 2014. ?

Radiosarajevo.ba
Gradnja garaža kod Narodnog pozorišta u martu 2014. ?


Preduzeće Centrotrans-transport robe predalo je zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo kako bi što prije krenuli sa izgradnjom podzemnih garaža kod Narodnog pozorišta.

Prema riječima Jusufa Bubice, ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, stvari su nakon intervencija ovog ministarstva pokrenute sa mrtve tačke.

"Zahtjev je u proceduri i mi imamo obavezu po ugovoru da im pomognemo da što prije dobiju dozvolu. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi za koliko dana će to biti, ali ubrzat ćemo stvari. Kada dobiju dozvolu, očekujemo od njih da urade glavni projekt, da nakon toga dobiju građevinsku dozvolu i da počnu radovi", kazao je ministar Bubica.

Radovi vjerovatno neće početi u ovoj godini, jer da bi preduzeće uradilo glavni projekt, mora završiti geološka istraživanja.

"To će sigurno potrajati i, dok oni to sve završe, realno je da radovi počnu u martu iduće godine. Međutim, može se desiti da odustanu od projekta, jer imamo saznanja da su im svi računi blokirani, a za investiciju treba 20 miliona maraka i sada je pitanje koji način su oni smislili da mogu osigurati pare. Ako ne smisle kako to da urade, onda ćemo s njima raskinuti ugovor i prostor vratiti u prvobitno stanje. Koristit ćemo ga kao otvoreni parking, kao i do sada, i u međuvremenu tražiti drugo rješenje", kazao je ministar Bubica, piše Oslobodjenje.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak