Gradit će se biciklističke trake duž južne longitudinale

Radiosarajevo.ba
Gradit će se biciklističke trake duž južne longitudinale


U toku je pripremna faza organizacije gradilišta i dobaljvanja mašina za prvu fazu izgradnje i obnove saobrasaobraćajnice Južna longitudinala koja se proteže od Mosta Suade i Olge na Vrbanji  do ulice Derviša Numića, odnosno do skretanja za Vraca.

Rok za završetak radova je 12 mjeseci, a izvođač je firma HP Investing d.o.o. Mostar.

"Te procedure su u toku i radovi će početi ove sedmice. Ugovorenim radovima će biti obuhvaćena dionica od mosta Suade i Olge do Ulice Derviša Numića, odnosno do skretanja za Vraca, u dužini od oko 900 metara. Vrijednost radova je 4.498.246,72 KM, a finansirat će se iz kreditnih sredstava Evropske banke za obnovu i razvoj", kazao je za Oslobođenje Jusuf Bubica, ministar saobaraćaja Kantona Sarajevo.

Kako je rekao Bubica radovi na ugovorenom dijelu saobraćajnice podrazumijevaju proširenje za dvije nove saobraćajne trake, tako da će u konačnici imati četiri saobraćajne trake, po dvije za svaki smjer kretanja širine 3,25 metara.

"Radit će se i dvije pješačke staze široke po tri metra, te dvije biciklističke staze široke po metar i po", kazao je za ministar Bubica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak