Godišnjica stradanja šest beba sa Bjelava

Radiosarajevo.ba
Godišnjica stradanja šest beba sa Bjelava

Kobnog 22. aprila 2007. godine u Dječijem domu Bjelave buknuo je požar u kojem je smrtno stradalo šest beba: Medina Bostandžija, Al`dina-Dalal Akmadžić, Amina Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18-ero djece teže i lakše povrijeđeno.

 
Šesta godišnjica ovog tužnog događaja obilježena je danas, polaganjem cvijeća na spomen obilježje i mezare šestero djece na gradskom groblju Vlakovo. 
 
"Tužan moment, srce se para kad vidim simbol napuknutug srca. Mislim da ne postoji normalan čovjek koji u ovom trenutku može osjećati nešto drugo", izjavio je tim povodom premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, dodajući da obilježavanje godišnjice ovog događaja svaki put budi najdublja ljudska osjećanja tuge, bola i žaljenja, ali da je ujedno i opomena da se ova tragedija ne smije ponoviti. 
 
Ministar za rad, socijalnu politku raseljena lica i izbjeglice KS Muamer Bandić podsjetio je  na činjenice iz tragične noći, dok je v.d. direktora Doma Saudin Đurđević naglasio da je ovaj tragični događaj opomena svima koji se brinu o djeci. 
 
Cvijeće su na spomen obilježje i malene  mezare tragično stadalih beba položile delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Centar Sarajevo, kao i uposlenici Dječijeg doma Bjelave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak