Godišnjica masakra na Dobrinji: Dan kad je ubijeno 9 građana Sarajeva, odajmo im dužnu počast

Radiosarajevo.ba
Godišnjica masakra na Dobrinji: Dan kad je ubijeno 9 građana Sarajeva, odajmo im dužnu počast

Danas se navršavaju 22 godine od masakra na sarajevskoj Dobrinji, koji se dogodio u ulici Oslobodilaca Sarajeva kod broja 8.

Na ovaj dan, oko 11.25 sati s agresorskih položaja u Lukavici ispaljene su tri minobacačke granate kalibra 120 mm od čijeg je rasprskavajućeg dejstva smrtno stradalo devet, a teže i lakše ranjeno 16 građana Sarajeva.

Prva granata pala je ispred stambenog bloka u ulici Oslobodilaca Sarajeva. Druga i treća granata pale su među prodavce i kupce na pijaci iza stambenih zgrada u ulici Mihajla Pupina i ulici Oslobodilaca Sarajeva.

Poginulo je devet ljudi, među kojima je bilo i jedno dijete mlađe od 15 godina, a ranjeno je najmanje 18 ljudi, uključujući dvoje djece.

Ubijeni su Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad i Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tendžera.

Delegacija Kantona Sarajevo danas će položiti cvijeće na mjesto masakra u ulici Oslobodilaca Sarajeva kod broja 8, u naselju Dobrinja.

Polaganje cvijeća će biti održano u 11 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak