Glasajte za sebe!

Radiosarajevo.ba
Glasajte za sebe!

Sarajlije su posljednjih dana u prilici da ovakve oglase pronađu u svojim poštanskim sandučićima ili pročitaju na oglasnim tablama svojih zgrada.

Ovaj letak upućuje zainteresirane kako mogu postati samostalni kandidati na predstojećim lokalnim izborima.

Na dnu letka objavljen je broj telefona 'Građanske inicijative za lokalne izbore 2012', koja stoji iza ovih oglasa.

U njihovom saopćenju kaže se da na ovaj način žele potaknuti mlade i visokoobrazovane ljude, da osnuju nezavisnu listu s kojom će se kandidirati na narednim lokalnim izborima.

Kada smo pozvali navedeni broj telefona javio nam se Irfan Šehović, član inicijativnog odbora. 

Naš sugovornik nam je potvrdio da je u zadnja tri dana Građanska inicijativa ovakve letke distribuirala na području Sarajeva, ali da imaju namjeru proširiti se na cijelu BiH

Do sada im se javilo nešto manje od tristo ljudi. Šehović objašnjava da na ovaj način žele da formiraju listu nezavisnih kandidata, kako bi pojedinačnim kandidatima pomogli da dođu u općinska vijeća. S obzirom da po našem izbornom zakonu svaki nezavisni kandidat mora izvršiti i određenu uplatu, ova lista bi snosila troškove umjesto pojedinaca

Lista će se formirati na osnovu imena koja budu imala najviše prikupljenih potpisa iz svojih lokalnih zajednica. Za sada u Građanskoj inicijativi nisu razmišljali o programima, a kažu da će se programi pisati u skladu sa potrebama određene općine.

"Mi nismo stranka, mi smo servis ljudima koji iza sebe nemaju stranku, a žele se prijaviti i učestvovati na lokalnim izborima 2012", kaže Šehović.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak