Gdje za Novu godinu u Sarajevu?

Radiosarajevo.ba
Gdje za Novu godinu u Sarajevu?


Bliži nam se Nova godina, a ukoliko ostajete u gradu ili tek dolazite u Sarajevo, a još uvijek se niste odlučili za to gdje ćete je dočekati – donosimo vam pregled zanimljivih opcija u gradu.

Tu je doček na otvorenom, tradicionalni novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije, kao i selekcija najzanimljivijih klupskih varijanti.

Doček na otvorenom uz Skroz i Zoster
 

Sarajlije i svi oni koji odluče Novu godinu dočekati na otvorenom na Trgu Djece Sarajeva, zabavljat će isključivo bosanskohercegovački bendovi. U Novogodišnji program će otvoriti grupa sarajevska grupa Blavorsi, nakon kojih će nastupiti bendovi Atentat i Skroz, dok će posljednji u tekućoj godini nastupiti mostarski bend Zoster. Nakon proslave Nove godine i vatrometa, za kojeg organizatori kažu da će biti bolji nego prošlih godina, nastupit će bend Regina.

Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije
 

 
Članovi orkestra Sarajevske filharmonije u velikom će stilu, zajedno sa svojom publikom, dočekati 2013. - godinu u kojoj obilježavaju 90 godina svog postojanja. Novogodišnji koncert najavljen je u Narodnom pozorištu u Sarajevu, 31. decembra s početkom u 19:30.
 
Doček Nove godine uz Magacin Kabare
 

 
Kabaretsko teatarska grupa Magacin Kabare planira novogodišnju proslavu koja će biti održana u cafe clubu Gogo na adresi Merhemića trg (Ciglane) uz specijalnu novogodišnju predstavu u kojoj će nastupiti svi glumci Magacin Kabarea. Predstava počinje u 22 sata, nakon čega slijedi otvaranje plesnog podija i muzički program uz stalnog MK DJ-a. Broj mjesta je ograničen, stoga svi zainteresirani trebaju što prije rezervisati svoja mjesta.
Holiday Market Pub
 

 

Na Trgu Alije Izetbegovića, u Holiday Market Pubu, 30. decembra će nastupiti grupa Gonzo. Repertoar je skoro isključivo sastavljen od kompozicija stranih izvođača raznih muzičkih žanrova. Sljedeće noći, doček Nove godine planiran je uz bend Selam Tufekčić Trio sa pop-rock ex-yu muzičkim repertoarom. Sve dodatne informacije o rezervacijama možete dobiti u samom Holiday Market Pubu.

Mucha Lucha: Novogodišnji Block Party


Mucha Lucha priprema prvo specijalno uređeno zimsko izdanje open air Block Partya i muzički program na 3 sprata (open air i unutrašnji dio caffea Hag na dva sprata - caffe bar i podrum caffe bar); tu su "gljiva" grijalice na otvorenom, šator & kuhano vino. Ulaz uz rezervacije.

Novogodišnji Block Party bit će održan na lokaciji caffe bara Hag, na adresi Kotromanića 48 (bivši krug Valtera Perića, prekoputa Kluba Slovenaca). DJ Lineup: Dovlaman (NS), Sorriso (NS), El Karinho (SA), DJARMAH (SA), Mr. Mehikano (SA).

City Pub: Nova godina uz Balkanerose
 

U City Pubu, koji se nalazi na adresi Despićeva bb, organizatori najavljuju doček Nove godine uz živu svirku: Haris Abdagich&Balkaneros. Ulaz uz rezervacije.

Celtic Pub: Ex-yu pop rock
 

U Celtic Pubu koji se nalazi na adresi Ferhadija 12, već petu godinu zaredom bit će održan novogodišnji party uz ex-yu pop rock muzički repertoar. Ulaz uz rezervacije.

The Pub: Unplugged Plug
 

The Pub na Dolac Malti, na adresi Envera Šehovića 15, tokom novogodišnjih praznika organizuje "5 Days LIVE Music", a u pitanju su žive svirke 28., 29., 30., 31. decembra, te 1. januara.

Doček Nove godine obilježit će živa svirka benda Unplugged Plug, a ostalih će dana nastupati Blavorsi, te 'Mojo Pin'. Ulaz uz rezervacije.

Underground: Retro zvuk
 

U Underground klubu na adresi Maršala Tita 56, Nova će godina biti dočekana uz retro zvuke disco muzike iz 70. i 80. godina, MC Machonnija& buggy girls. Ulaz uz rezervacije.

Pro rock club Johnny: Uncle Sen
 

U pro rock klubu Johnny na Dolac Malti na adresi Zmaja od Bosne 73 organizatori najavljuju ''Live rock novogodišnje ludilo'' sa bendom Uncle Sen, karaokama, DJ-em, nagradnom igrom... Hranu je dozvoljeno unijeti, a ulaz je uz rezervacije.

Cinemas Sloga
 

U sarajevskom klubu Cinemas / ex Sloga na adresi Mehmeda Spahe 20 održat će se tradicionalna proslava kao i svake godine dosad: stalni DJ i različite vrste muzike (''bez narodnjaka'', naglašavaju organizatori). Ulaz uz rezervacije.

Pussy Galore
 

Doček Nove godine organizira se i u clubu Pussy Galore na Baščaršiji na adresi Kundurdžiluk bb uz selekciju muzike koju biraju Ilvana & Sanja (electronic, pop rock 80-ih i 90-ih, funk, post rock...). Ulaz je besplatan, bez rezervacija, hrana se može ponijeti sa sobom.

Nova godina u klubu Mash
 

I u klubu Mash na adresi Branilaca Sarajeva 20/1, bit će održana živa svirka uz Shakers band. Rezervacija uz konzumaciju, meza koja se dopunjava i šampanjac u ponoć, ulaz uz rezervacije.

Fis Kultura
 

'Najdraža Nova godina u sarajevskom klubu Fis' na adresi Musala bb, donosi nastup sarajevskog DJ-a TrebaMiBASS. Ulaz uz rezervacije.

Diskobajagi u Cheers Pubu
 

U Cheers Pubu na adresi Muvekita 4 slavi se dvije noći - 31. decembra i 1. januara od 22 sata. Doček Nove godine planiran je uz nastup benda Diskobajagi. Ulaz uz rezervacije.

Pripremila: Lejla Čolak, Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak