Gdje su nestali psi iz Hreše?

Radiosarajevo.ba
 
Volonteri iz Sarajeva krenuli su danas put Hreše kako bi nahranili pse u tamošnjem azilu. No, po dolasku su bili neugodno iznenađeni, jer su zatekli samo pet rasnih pasa i jednu mješanku sa pet štenaca. Ostali psi jednostavno su nestali...
 
Vezano: Azil u Hreši, kako preživljavaju psi?
 
Azil trenutno niko ne čuva, psi nisu zaključani niti su pod bilo kojom vrstom kontrole i nejasno je kako je do ''nestanka'' moglo doći.

Zanimljivo je da je azil u Hreši ima karakteristike savršenog mikroazila - boksovi su jako dobro napravljeni (izuzev što nemaju kućica te su psi prepušteni hladnoći), a gotovo čitavo dvorište prekriva šljunkovita podloga, idealna za držanje pasa. Problem je u tome što psi iz ovog azila kako treba hranjeni, borave u vlastitim fekalijama i netragom nestaju.

Dodatni problem predstavlja i to što azil nije ograđen niti ga ko čuva te mu može prići ko god hoće - uključujući i divlje životinje te postoji potencijalna opasnost od bjesnila i drugih bolesti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak