Gdje će Banjalučani dočekati Novu godinu?

Radiosarajevo.ba
Gdje će Banjalučani dočekati Novu godinu?

Iako u Republici Srpskoj ima više od 150.000 nezaposlenih, a oni koji rade ili su penzioneri primaju mjesečno u prosjeku 800, odnosno 310 maraka, ima i onih koji su platili i veoma skupe novogodišnje aranžmane u nekim evropskim i svjetskim metropolama i poznatijim skijalištima. 

Sudeći po tvrdnjama zaposlenih u turističkim agencijama u Banjoj Luci, i pored krize, prodaja aranžmana za doček Nove godine u inostranstvu nije smanjena. 

U turističkim agencijama potvrđuju da je Bratislava jedna od najprodavanijih destinacija, zatim Budimpešta, a cijena je ipak bila prihvatljiva za ove evropske gradove. javlja Fena

Sicilija, Pariz...

Zanimljivo je da su među raspodatim aranžmanima i Sicilija uz charter let na relaciji Sarajevo – Katania - Sarajevo (ili Mostar u povratku). 

Traženi su i aranžmani za zimske centre, Vlašić, Kopaonik, Zlatibor i Jahorinu. 

Najtraženije destinacije ove nove godine su Prag, Bratislava i Istanbul. 

Ipak, neki od stanovnika najvećeg grada Republike Srpske mogli su sebi priuštiti i skuplje novogodišnje ponude,  putovanje u Moskvi, i na Tajland, kao i Azurnu obalu, istuču turistički radnici, javlja Fena.  

Interesovanja je bilo i za susjedne zemlje, Hrvatsku, posebno primorje, za Crnu Goru i Srbiju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak