FUP: Izvedeni probni letovi pred sutrašnju vježbu

Radiosarajevo.ba

FOTOGALERIJA

Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije organizuje 13-15. juna u Sarajevu Drugo regionalno okupljanje elitnih policijskih jedinica. Centralna tema skupa je ”Realni izazovi terorizma u regiji – adekvatan odgovor“.

Svoje učešće potvrdili su rukovodioci elitnih policijskih jedinica iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Austrije, Italije, Njemačke, Grčke, Turske i Bosne i Hercegovine.

''Važno je da građani znaju da je u pitanju vježba u okviru koje će i danas biti izvršeni probni letovi'', kratko su za portal Radiosarajevo.ba kazali u Operativnom centru Federalne uprave policije.

Zajednički tim, sastavljen od pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije (FUP) i specijalnih jedinica iz regije, sutra će u Sarajevu izvesti taktičko-pokaznu vježbu "Rješavanje talačke situacije u zaposjednutoj školi“.

Vježba se održava u okviru Drugog regionalnog okupljanja elitnih policijskih jedinica, čiji je domaćin Specijalna policijska jedinica FUP-a.

Taktičko-pokazna vježba će biti izvedena u sarajevskoj Osnovnoj školi "Hrasno“, saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak