Frenkie: Samo neki od naših failova

Radiosarajevo.ba
Frenkie: Samo neki od naših failova

Sve osim teksta u ovoj priči je FAIL!

Kada je prije jedno desetak godina Edo imao jako bitan koncert u Zagrebu, prvi gdje sam ga trebao duplati i sam pokazati šta znam i umijem, hrvatski carinici su me skinuli sa granice zato što nisam imao da pokažem sto eura.

Piše: Frenkie za Redbull.ba

Džaba su bili moji pokušaji da ih ubijedim i izmolim da me puste, džaba sam vadio index i objašnjavao kako sam siromašni Bošnjo, džaba je bila i priča kako nastupam sa Edom Maajkom, carinik mi je u pečat udario VRAĆEN i pokazao izlaz. Tako sam morao da pokupim svoj ruksak i pješke krenem nazad preko Save ka bosanskogercegovačkoj granici. FAIL!

Par nastupa kasnije, kada smo se već malo uhodali, dobili samopouzdanja i počeli ozbiljno da cugamo na koncertima, odlučio sam da umjesto piva jednu noć pijem votku. Naravno pijanstvo od piva se bitno razlikuje od onog sa votkom, puno je teže kontrolisati ponašanje, jezik i teško je znati kada je dosta. Tako da taj koncert nije baš ličio na koncert nego na neko blebetanje i pokušavanje da se sjetim teksta. Zvučalo je kao: Šau zaoi bau frea bo... FAIL!

Nakon uspješne svirke u Crnoj Gori vozili smo se mojim tadašnjim Ford Escortom koji je bio u jako lošem stanju. Kada kažem jako lošem, mislim na to da su pragovi istruhli, sjedišta propala tako da je prolaznik mogao da vidi naše noge dok sjedimo u autu, hrđa ga je sahvatala sa svih strana, te sam skoro svake sedmice morao da mijenjam neki dio. Bio sam član BIHAMK-a i mislim da su moj broj znali napamet koliko puta sam im se javio za intervenciju.

Taman smo prošli prelijepo Trebinje, nastavili prema Mostaru i uživali u prirodi kada smo u jednom trenutku čuli nešto slično eksploziji. Auto je bukvalno propao, mi smo našim sjedištima maltene dodirivali cestu, dok je zadnji dio auta strugao cestom i kao rep ljuljao sa lijeva na desno.

Sreća u ovom FAIL-u je bila ta što smo se nakon svih krivina, brda, provalija, rijeka i jezera u tom trenutku nalazili na pravcu te sem nas apsolutno nikoga nije bilo na cesti. Izašli smo iz auta, sa strane pogledali šta je od njega ostalo, nasmijali se i obradovali što smo čitavi. Ja sam izvadio mobitel i još jednom okrenuo broj BIHAMK-a.

Drugom prilikom smo se Soul i ja vraćali sa dalekog puta iz Frankfurta sa Škodom iz rent a car-a, i negdje blizu Nirnberga nas zaustavi policija u civilu. Pošto nas dvojica nemamo običaj da konzumiramo ništa sem alkohola bili smo čiste savjesti, no ono što mi nismo znali je da je u gepeku ostala Edina kesa sa raznim suvenirima kao što su rizle, flaše i čips koje se koriste kao steš i upaljači sa liskom trave.

Policajcima koji su nas zaustavili cijela scena je ličila na jack pot, međutim nakon višesatnog pretresanja, pa čak i pišanja u čašicu njihovo razočarenje je bilo ogromno. Nisu mogli vjerovati, sve je ukazivalo na uspješno hapšenje, no nas dvojica nismo imali ništa ilegalno kod sebe. FAIL!

Jednog sunčanog dana smo bili ponovo na putu ka nekom koncertu, bili smo veseli, raspoloženi, zezali se u autu i na granici odlučili da nastavimo šalu sa carinikom. Na pitanje da li nosimo travu ili neku drugu nedozvoljenu supstancu, odlučio sam da odgovorim 'Travu ne, samo heroin'.

Kao što možete pretpostaviti, cariniku to nije bilo smiješno te nam je strogo mahnuo da stanemo u stranu i izađemo iz auta. Nakon pola sata pretresanja carinik je došao do gepeka, izvadio rezervnu gumu, digao je u zrak, počeo da trese i onda na naše iznaneđenje upitao 'Šta je unutra'? Moj prijatelj, kojem još nije bilo dovoljno šale, je odgovorio, 'Pa vazduh' nakon toga smo se svi sočno nasmijali. FAIL!

To su bili neki od naših failova u proteklih par godina, za kraj evo vam ih još par...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak