Fotografija.ba - prva bh. online fotografska zajednica

Radiosarajevo.ba
Fotografija.ba - prva bh. online fotografska zajednica

Svaki dan izbor najbolje fotografije dana

Osnovana je prva online zajednica fotografa na prostoru Bosne i Hercegovine - www.fotografija.ba. Nakon niza sličnih stranica iz regiona i svijeta sada svi ljubitelji ove umjetnosti imaju i domaći proizvod – portal na kojem je moguće izložiti svoje fotografije. Na ovaj način svaki zaljubljenik u fotografiju može dobiti iskren komentar na svoj rad a pored toga omogućena je i direktna komunikaciju sa kolegama.

Koncepcija stranice je takva da se potiče međusobna komunikacija, kako online, tako i putem organizovanja izleta, druženja, fotografisanja itd. Pored domaćih fotografa na portal su dobrodošli svi koji vole fotografiju što potvrđuje podatak da je dosta registrovanih članova van BiH, kažu osnivači.

“Ideja i realizacija ovog portal je trajala oko dvije godine. U tom periodu postojao je forum kroz koji smo pokušali da vidimo koliko je zaista ljudi zainteresovano za ovako nešto. Zanimanje je bilo veliko i mi smo prije mjesec dana pokrenuli ovu stranicu u vidu portala” rekao nam je Haris Čalkić jedan od osnivača portala i fotograf magazina Start.

U mjesec dana postojanjam, prijavljeno je preko 120 članova ali se taj broj svakodnevno povećava. Svaki dan, tim koji se sastoji od nekoliko najiskusnijih fotografa, bira fotografiju dana koja ima čast da bude na naslovnoj stranici portala.

Za dizajn stranice, razvoj i njeno održavanje zaslužan je Nedim Krdžalić kojem je fotografija važan hobi. “Mi ćemo pokušati pružiti funkcionalan i modern site preko kojeg ćete biti u kontaktu sa ostalim fotografima, mjesto gdje možete razmjenivati ideje i poglede na fotografiju,” izjavio je za naš portal Nedim.

Izložbe, druženja, škole fotografije su samo neke od ideja koje planiraju provesti osnivači ovog portala. “Cilj nam je stvoriti nezavisnu fotografsku zajednicu oslobođenu klanova i sujete, gdje će svaka dobra fotografija biti uspjeh svakog od naših članova,” rekao je Čalkić.

Kako ističu osnivači i urednici portala, najbitnije od svega je zadovoljstvo korisnika te povratna informacija na osnovu koje se radi na stalnom nadograđivanju i napredovanju ove online fotozajednice.

Sve fotografije sa portala su isključivo vlasništvo njihovih autora. Zabranjeno je preuzimanje fotografija bez dozvole izdavača.

Neke od fotografija sa portala:


Visočica, autor: Ismet Smajiš


Prije oluje, autor: Haris Čalkić


Jump-shot, autor:Denis Ruvić


Follow the light, autor:Nedim Krdžalić

denis,radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak