Fotografija Gorana Bisića najbolja u 2012.

Radiosarajevo.ba


Među pedeset najboljih fotografija odabranih na konkursu Fotografije godine BiH 2012, prvu je nagradu osvojila fotografija Gorana Bisića Come Back. Njegova je fotografija najbolja i u kategoriji Ljudi.

U kategoriji Press najbolja je fotografija Rudari Midhata Poturovića, koji je prošle godine osvojio najbolju nagradu.

Fotografija Denisa Ruvića Dolazak proljeća najbolja je u kategoriji Priroda, a u kategoriji Grad izabrana je fotografija Lekina bara Marka Stamatovića. U kategoriji Kreativna fotografija najboljom je proglašena TwistedFilipa Gržinčića.

Večeras je u Umjetničkoj galeriji BiH otvorena izložba od 50 fotografija koje su prošle selekciju konkursa „Fotografija godine BiH 2012“ koji već treću godinu organizuje portal Fotografija.ba.

Članovi žirija Bevis Fusha (Albanija), Branislav Brkić (Srbija), Marc Prust (Belgija), Mario Periša (Hrvatska) i Zijah Gafić (BiH) su imali težak zadatak da od 1750 prijavljenih fotografija 578 autora odaberu postavljenu selekciju. Osim toga podijeljene su nagrade u pet kategorija, a vrijednost nagradnog fonda iznosi 8.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak