FOTO: Vandali uništili klupe u sarajevskom naselju Hrasno

Radiosarajevo.ba

Radnici preduzeća Park zatekli su uništene klupe u ulici Aleja lipa, u naselju Hrasno, općina Novo Sarajevo.

Na šetalištu, uz lijevu obalu Miljacke, gdje su početkom ove godine zasađena nova stabla lipe, polomljeno je i u potpunosti uništeno pet parkovskih klupa. Nepoznati počinioci su u noći sa utorka na srijedu ako je suditi po slici koja je jutros zatečena krenulo redom od mosta kod Elektroprivrede nizvodno lijelom obalom Miljacke i u potpunosti polomilo svaku klupu koja im se našla na putu.

Radnici Parka, koji rade na održavanju javnih zelenih površina odmah su o svemu obavijestili i Općinu Novo Sarajevo, kao i ekipu Komunalnih redara koji su izašli na lice mjesta i o svemu sačinili zapisnik, koji će biti proslijeđen Kantonalnom inspektoratu.

Preduzeće Park apeluje na sve građane da pojedince koji se vandalski odnose prema parkovskom zelenilu prijave u Općinu policiji ili ekipi Komunalnih redara na broj 033/ 467-562.

Materijalna šteta iznosi nešto više od 1.000 KM, ali u potpunosti šteta je mnogo veća ako se u obzir uzme činjenica da je uništavanje parkovskog mobilijara ili mladih sadnica stabala postalo konstantno tokom cijele godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak