FOTO: Snijeg u Banjoj Luci obradovao mališane, ali ne i komunalnu službu

Radiosarajevo.ba

Banja Luka je jutros osvanula pod snijegom. Desetak centimetara novog bijelog pokrivača koji je prekrio grad na rijeci Vrbas obradovalo je mališane, ali ne i komunalne službe, uz tvrdnju da ih je 'ovako rani snijeg iznenadio'.

Saobraćajnice su očišćene u samom gradskom središtu, no prigradska naselja još čekaju da dolazak komunalaca. Njihovom izlasku na ulice nadaju se i pješaci, jer su nadležni za uklanjanje snijega ponovo zaobišli trotoare i pješačke staze.

Igor Kovačić, meteorolog Hidrometeorološkog zavodu Republike Srpske, najavio je nastavak padavina i  formiranje sniježnog pokrivača u naredna dva dana. Prema njegovim riječima, visina snijega iznosit će na sjeveru do 20, a u planinskim krajevima i do 40 centimetra, što se smatra visokim sniježnim pokrivačem za ovo doba godine.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopštili su da su svi putni pravci u RS-u prohodni, ali da se saobraćaj zbog ugaženog snijega na kolovozima, te pojačanog vjetra na području Mrkonjić-Grada odvija otežano.

Vozače su pozvali da vožnju prilagode uslovima na cestama te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak