FOTO: Rekordno izdanje Diplomatskog zimskog bazara

Radiosarajevo.ba

Rekordno izdanje i nepodijeljeno zadovoljstvo više od 7000 velikih i malih posjetitelja, to je utisak nakon uspješnog Diplomatskog zimskog bazara koji se u subotu održao u Sarajevu. 

Na 180 prodajnih stolova svoje proizvode ponudili su brojni domaći i strani izlagači, među kojima je bilo i 30 diplomatskih predstavništava. Ukusna nacionalna hrana bila je najtraženiji artikl, a bilo ju je iz svih kutaka svijeta - od Kine do Amerike, od Švedske do Egipta... 

Komentar koji se često mogao čuti među mnogobrojnim posjetiteljima je da očekuju da će naredne godine Bazar trajati makar dva dana. Dobru atmosferu uveličali su Sarajevu Drum Orchestra, velika tombola i aukcija na kojoj su prodani originalni dresovi s potpisima Edina Džeke i Karima Benzeme.

Zahvaljujući USAID-u BiH, organizatoru ovogodišnjeg Bazara, u velikoj dvorani Mirza Delibašić na Skenderiji je ovim povodom bila otvorena igraonica za djecu sa i bez poteškoća. Mališani su, osim toga, mogli saznati više o muzičkim instrumenata ili se okušati u sportskim igricama. 

Sav prihod ostvaren na Bazaru namijenit će se projektima za zaštitu djece. "Jedan dio sredstava usmjerit će se za kupovinu namještaja i ostalih potrepština za SOS selo u Maglaju, koje je bilo uništeno tokom poplava. Drugi dio sredstava iskoristićemo za gradnju kuće za djecu bez roditeljskog staranja koja napune 18 godina, jer oni trenutno nemaju gdje da borave, a treći dio bit će namijenjen organizaciji Kruh sv. Ante, za smještaj đaka i studenata slabijeg imovinskog stanja, koji dolaze u veće gradove da studiraju", rekla je za portal Radiosarajevo.ba Sally Barth, jedna od organizatorica ovogodišnjeg Bazara.

Doživite djelić atmosfere kroz našu fotogaleriju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak