FOTO: Kišobrani, gumene čizme i Miljacka nabujala od kiše

Radiosarajevo.ba

'Pravo' novembarsko vrijeme je stiglo u naš grad. Pojačane padavine, tmurno i oblačno vrijeme i neki od 'omraženijih' modnih detalja većine ljudi - gumene čizme i kišobrani.

Prijepodne je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme sa slabom kišom, a postepeni prestanak padavina i stabilizacija vremenskih prilika u toku dana ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Izraženiji pad temperatura u odnosu na prethodne dane, mogao bi uzrokovati probleme osjetljivim osobama, stoga je preporučljivo povesti računa o primjerenom odijevanju.

Aktuelni vodostaj rijeke Miljacke izmjeren jutros u 8 sati je 130 cm (pogledajte fotogaleriju).

U srijedu nas pod uticajem stabilnijeg vremena očekuje bolja opšta slika u Hercegovini. U Bosni će sa odmicanjem dana doći do pogoršanja, što bi kod hroničnih bolesnika i meteoropata moglo uzrokovati tegobe. Pri tome će veći sadržaj vlage u zraku i sjeverno strujanje pojačavati osjet hladnoće.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak