FOTO: Kako ulice bh. gradova izgledaju na Dan žena

Radiosarajevo.ba

Ulice Sarajeva i Zenice danas su ispunjene velikim brojem trgovaca koji su na svojim tezgama povodom Međunarodnog dana žena izložili raznobojno cvijeće i druge poklone namijenjene damama, piše Anadolu Agency (AA).

FOTO: Romkinje podijelile 150 karanfila u Tuzli 

Drugi dan vikenda na ulice osunčane bh. prijestolnice izmamio je bračne, zaljubljene parove, roditelje sa djecom i druge građane koji biraju bukete za svoje majke, sestre, supruge, nane, djevojke, prijateljice.

Ambijent dodatno uljepšava zamaman miris ruža, zumbula, karanfila i drugog cvijeća.  Dok trgovci ističu kako prodaja "ide dobro", muškarci svih uzrasta pažljivo biraju cvijeće.

Pored cvjetnih aranžmana, na uličnim tezgama izloženi su i drugi pokloni poput kozmetike, parfema, šalova, nakita i drugih ukrasa namijenjenih ženama.

Međunarodni dan žena obilježava se u cijelom svijetu na današnji dan, 8. marta, kada se tradicionalno simboličnim poklonima i cvijećem iskazuje pažnja prema ženama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak