FOTO: Južna longitudinala - gradilište bez radnika

Radiosarajevo.ba

Danima traje obustava radova na izgradnji južne longitudinale, što izaziva ljutnju, ali i zabrinutost građana. 

Zagrebačka ulica u Sarajevu je gradilište bez radnika. Sve je stalo. 

Radovi na južnoj longitudinali ne idu po planu 

Razlog obustave radova, kako smo i ranije pisali, je to što Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo nije uplatilo avans firmi koji je izvođač radova. 

Kako nam je ranije potvrdio ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica, trebao je biti uplaćen avans od 10 posto od ukupne vrijednosti radova ( 4,5 miliona KM za dionicu od mosta Suade i Olge do ulice Derviša Numića op.a.). 

Prošle sedmice nam je ministar rekao da su ugovori potpisani, da je dokumentacija poslana Evropskoj banci za obnovu i razvoj, te bi sredstva trebala biti operativna u toku ove sedmice, nakon čega će biti proslijeđena izvođaču radova.

"Danas smo dobili pismo od banke da je kredit operativan, tako da će sredstva biti proslijeđena firmi koja je izvođač radova danas ili u ponedjeljak. Platit ćemo i radove koji su urađeni do sada," rekao nam je  ministar Bubica.

Nadamo se da će građani Sarajeva imati dovoljno strpljenja. 

U međuvremenu, u fotogaleriji pogledajte šta smo zabilježili u Zagrebačkoj ulici - poprištu prvih građevinskih radova na longitudinali!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak