FOTO: Dan BH Telecoma uz nove projekte

Radiosarajevo.ba

Na današnji dan, 5. septembra 1993. godine prvi put je oficijelno proradio i korišten kod 387, a tim povodom u hotelu Evropa održana je svečanosti povodom Dana kompanije BH Telecom.

"Taj prvi kontakt sa Švajcarskom smo iskoristili za proglašenje Dana BH Telecoma. Ovo je deveta svečanost Dana BH Telecoma koji je propraćen raznim aktivnostima. Za današnji dan vezane su i druge usluge. Puštamo i nove usluge", rekao je Hamdo Katica izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja BH Telecom.



On je kao okosnicu multimedijalnih usluga naveo - Moja TV.

"Izvršili smo redizajniranje te usluge gdje smo napravili određene pogodnosti i pakete za korisnike koji to budu željeli", rekao je Katica i naveo da je drugi segment koji je napredovao - mobilni internet čije su brzine povećane, a cijene smanjene.

Kako je istakao Katica napravljen je poseban projekat koji objedinjuje ove dvije komponente u jedinstvenu Moja TV to Go.

Riječ je o opciji da korisnici usluga Moja TV mogu pomoću aplikacije i brzog intenreta gledati sve TV kanale koje nudi BH Telecom, ali na svojim mobilnim uređajima - mobitelu, laptopu ili tabletu.

"Mislim da će to biti jedna od prestižnih usluga s kojima ćemo nastupiti u narednom periodu", rekao nam je Katica.

BH Telecom uvodi posebno testiranje LTE mreže

Na današnjoj svečanosti navedeno je da BH Telecom uvodi LTE (Longf Term Evolution) mreže. Riječ je o naprednoj tehnologiji koja predstavlja četvrtu generaciju mobilnih mreža (4G) i korisnicima omogućava znatno veće brzine prenosa podataka pružajući im jedinstvena iskustva u razmjeni najzahtjevnijih multimedijalnih sadržaja.

Na testnoj zoni na Marijin Dvoru do Sebilja, korisnici će u mogućnosti putem svojih smartphone uređaja besplatno koristiti servis pristupa internetu.

Predstavljena monografija 

Na svečanosti je predstavljena i monografija BH Telecoma Servisi BH Telecoma za razvoj informatizacije bh. društva.

"Ova osma monografija je priča o BH Telecomu dijelom kako smo se mijenjali u proteklom periodu, a najviše kako ćemo se mijenjati u budućnosti i ono šta mislimo i kako planiramo ponuditi našoj privredi i našem društvu nove usluge u skladu s novim tehnološkim rješenjima koji se polako ocrtavaju na horizontu novih telekomunikacijskih usluga", Himzo Bajrić, glavni i odgovorni urednik ovog izdanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak