FOTO: Bolji uslovi za učenike škole Fatima Gunić

Radiosarajevo.ba

Od naredne školske godine Osnovna škola Fatima Gunić na Ali-pašinom Polju dočekat će svoje učenike u novom ruhu.

Nakon što je nedavno završena sanacija kompletnog krova škole, koji je bio u veoma lošem stanju i godinama je prokišnjavao, nastavno i tehničko osoblje na čelu sa novoizabranim direktorom Hajrudinom Ćuprijom, pokrenuli su akciju krečenja i uređenja učionica.

U toku je rečenje učionice, čiji su plafoni oštećeni usljed prokišnjavanja krova škole, tako da će učenici i nastavno osoblje, u narednoj školskoj godini, moći koristiti sve učionice, što do sada nije bio slučaj.

"Želimo i ove učionice, od naredne školske godine osposobiti za normalno odvijanje nastave. Otkako je Peta gimnazija, koja je do prije tri godine koristila prostorije škole, oslobodila prostor, zbog nedostatka sredstava nije se ulagalo u sanaciju zgrade, osim što je Općina Novi Grad Sarajevo finansirala sanaciju krova. Ovom akcijom ćemo povezati i nekadašnji „gimnazijaki dio“ sa ostatkom škole i time omogućiti odvijanje nastave u samo prvoj smjeni. Time će se steći uslovi za uvođenje produženog boravka, koji je neophodan za ovo područje", kazao je direktor škole.

Od ove školske godine, produženi boravak bit će organiziran i u ovoj školi, iako su roditelj do sada bili prinuđeni da svoju djecu u produženi boravak upisuju u Osnovnu školu Aleksa Šantić.

Do početka školske godine bit će okrečene sve školske prostorije, kako bi se školarcima obezbijedili što bolji i ugodniji uslovi boravka u školi .

Također, u narednim danima će biti uređeno i školsko dvorište. Planirana je sadnja cvijeća i zamjena dotrajalih klupa za sjedenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak