Fojnica domaćin humanijade

Radiosarajevo.ba
Fojnica domaćin humanijade


Međunarodno takmičenje Humanijada 2013.
u organizaciji Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu (USMF) i Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), ove godine bit će održana u Fojnici.

Ovo je prvi put u dvadesetogodišnjoj tradiciji da se Humanijada održava u BiH i to u Fojnici od 8. do 12. maja.

U ovom projektu učešće je uzelo više od 500 učesnika, 22 fakulteta, 12 gradova i pet država.

Na takmičenju će učestvovati Fakultet zdravstvenih studija Sarajevo, Stomatološki fakultet Sarajevo, Farmaceutski fakultet Sarajevo, Medicinski fakultet Zagreb, Veterinarski fakultet Zagreb, Medicinski fakultet Split, Medicinski fakultet Tuzla, Veterinarski fakultet Sarajevo, Medicinski fakultet Osijek, Stomatološki fakultet Zagreb, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Zagreb, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Zagreb, Medicinski fakultet Rijeka, Zdravstveno Veleučilište Vukovar, Medicinski fakultet Mostar, Fakultet zdravstvenih studija Mostar i Medicinski fakultet Sarajevo.

Koncept takmičenja Humanijada 2013. se zasniva na regionalnom povezivanju studenata biomedicinskih nauka, odnosno budućih kolega u struci i ostvarivanju međusobne saradnje kroz mnogobrojne sportske aktivnosti i znanstvene seminare, kao i upoznavanje i zbližavanje različitih kultura država bivše Jugoslavije.

Humanijada 2013. traje četiri dana u kojima će studenti odmjeriti snage u različitim sportovima kao što su: mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka, odbojka na pijesku, tenis i stolni tenis, a pored sportskih aktivnosti održat će se edukacijski skupovi na različite teme iz biomedicinskih nauka.

Općina Fojnica je prepoznala značaj ovog projekta te će podržati njegovu realizaciju i na taj način Fojnicu predstaviti u najljepšem mogućem svjetlu.

Također, učešćem u ovom projektu Općina će dati doprinos u usmjeravanju mladih u pravcu sporta i zdravog života, saopćeno je iz Općine Fojnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak