FINconsult: Ostvarite uspjeh u finansijsko - računovodstvenoj profesiji

Radiosarajevo.ba

Edukativno-konsultantska kuća „FINconsult“ Tuzla  jedna je od najrespektabilnijih edukativno-konsultantskih kuća u Bosni i Hercegovini, sa devet  godina uspješnog rada i postojanja. Osnovna djelatnost firme je pružanje usluga edukacija u finansijsko-računovodstvenoj i menadžerskoj profesiji, te pružanje usluga poslovnog konsaltinga.

Kvalitet usluge, stručni predavači, konstantna posvećenost klijentima i korisnicima niza edukacija, te spoj teoretskih i praktičnih znanja postali su prepoznatljivost FINconsulta.

Edukacije kandidata za sticanje zvanja u računovodstvenoj profesiji u BiH vrši se za zanimanja:
-    certificirani računovodstveni tehničar (CRT)
-    certificirani računovođa (CR)
-    ovlašteni revizor (OR)

Tu je i kontinuirana profesionalna edukacija (KPE) certificiranih računovodstvenih tehničara, certificiranih računovođa i ovlaštenih revizora te edukacija za vođenje poslovnih knjiga na računaru (kurs knjigovodstva). 

Edukaciju i seminare organizuje uspješni tim profesionalaca uz  koje se, zavisno od potrebe, a kao podrška klijentima, angažuju stručni predavači sa posebnim akcentom na eksperte iz poslovne prakse.

Visoka prolaznost kandidata

"Upravo smo sada u fazi organizacije već  14. ciklusa edukacija za sticanje zvanja certificirani računovodstveni tehničar (CRT) i certificirani računovođa (CR) koji će se odvijati u period  septembar-oktobar, ove godine. Vrlo smo ponosni na sve dosadašnje učesnike naših edukacija a zaista  svi zvanični pokazatelji potvrđuju visoku prolaznost, naših FINconsult kandidata, od preko 80 posto", ističe Dr.sc. Ismet Kalić, direktor FINconsult-a uz napomenu da će se u ovom period organizovati i četvrti ciklus edukacija za sticanje zvanja ovlaštenog revizora.

Ovi moduli  organizuju se u Sarajevu, Tuzli i Bihaću, a krajnji rok za prijavu je 30. august.

Zbog velikog broja zainteresovanih u FINconsult-u pozivaju da se što prije  informišete i prijavite, a omogućena je i vrlo jednostavna on-line prijava na www.finconsult.ba

Poseban pristup kandidatima i klijentima
"Mi smo u proteklom periodu od strane klijenata prepoznati po kvaliteti, ali i konstantnom i dugoročnom poslovno-prijateljskom odnosu kako prema polaznicima naših edukacija, tako i u pružanju usluga poslovnog konsaltinga: računovodstvenog, finansijskog, poreznog i upravljačkog. Ekspertni tim FINconsult-a razvio je modularni sistem pružanja usluga kako poslovnom tako i javnom sektoru, te različitim organizacijama i institucijama", kaže gospodin Kalić i dodaje, 

"pratimo tržište, promjene zakonskih regulative te, shodno tome, trudimo se da svoje klijente i polaznike seminara educiramo i savjetujemo u jednom otvorenom poslovno partnerskom odnosu."

Potvrda ovih riječi vidljiva je iz posebnog pristupa u koji su se mogli uvjeriti svi koji su na bilo koji način sarađivali sa FINconsultom. Kontinuirane edukacije, inoviran i jedinstveni pristup potvrda su u kontinuiranom zadovoljstvu ali stalnom rastu zainteresovanih za usluge ove firme.

Da se zahtjevima preduzeća i tržišta ozbiljno pristupa, između ostalog pokazuje i razvoj  specijalizirane  obuke  za vođenje poslovnih knjiga na računaru. Ova edukacija predstavlja jedinstvenu metodologiju koju je razvila edukativno-konsultantska kuća FINconsult, sa ciljem objedinjavanja teoretskog pristupa sa praktičnim vještinama knjigovodstveno-računovodstvene profesije. Od 2005. godine do sada je ovu edukaciju uspješno završilo više od 1.000 osoba, od kojih je preko 60% pronašlo stalno zaposlenje ili otvorilo vlastite računovodstvene servise, a preko 80% je u računovodstvenoj profesiji pronašlo svoju dugoročnu profesionalnu orijentaciju. 

Osnaživanje statusa finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u BiH 

U FINconsultu su posebno ponosni na naučno-stručni časopis Poslovni konsultant, koji  izdaju od 2009. godine, a koji je još jedna potvrda kontinuiranog cilja usavršavanja finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije kao i afirmacije i razvoja naučno-istraživačkog rada u Bosni i Hercegovini. 

U augustu je izašao 28. broj Poslovnog konsultanta, međunarodno indeksiranog časopisa u dvije priznate baze akademskih časopisa i publikacija:EBSCO Publishing, Business Source Corporate i Business Source Complete.

"Časopis je fokusiran na predstavljanje naučnih i stručnih radova eminentnih univerzitetskih profesora i asistenata, eksperata iz prakse, kao i stručnjaka iz BiH i susjednih zemalja iz oblasti ekonomije. Glavna odrednica tih radova je da oni imaju praktičnu upotrebljivost i korisnost u rješavanju aktuelne problematike preduzeća u BiH. Iako  se za ovaj časopis pretplatilo više stotina preduzeća iz cijele Bosne i Hercegovine u narednom period planiramo veću promociju Poslovnog konsultat  obzirom da su komentari   više nego pozitivni kao i da ovaj međunardno indeksirani časopis, kontinuiranom  potvrdom cilja postojanja,  zaslužuju koristiti svi koji se bave biznisom u Bosni i Hercegovini", naglašava  Dr.sc. Ismet Kalić, direktor FINconsult-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak