Finci i Kljujić govore za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba
Finci i Kljujić govore za Radiosarajevo.ba

Jakob Finci
i Stjepan Kljujić, kandidati su za sljedećeg gradonačelnika Sarajeva.

Uz dvojicu navedenih, kao potencijalni kandidat spominjao se i Bogić Bogičević. Bogičevića je planirao predložiti politički blok SDP-SBB, međutim, kako pouzdano saznajemo, Bogičević ipak neće biti predložen za ovu funkciju

Fincija je predložila Naša stranka, a Kljujića Socijaldemokratska unija (SDU) Bosne i Hercegovine, no, njemu je podršku dala i Stranka demokratske akcije (SDA).

Iako još uvijek nije poznato kada bi se Uprava i Vijeće Sarajeva Grada mogli konstituisati, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je obojicu kandidata. S obojicom smo razgovarali o više pitanja, o sigurnosti, o kulturnim institucijama, duhu grada...

I dok je jedan bio konkretniji u odgovorima, drugi je više razgovarao o političkoj pozadini gradske zbilje:

„Treba nam svima građanske hrabrosti da ne budemo nevini posmatrači nego da aktivno učestvujemo u odbrani napadnutih. Lako je biti siledžija kad znaš da niko neće na tebe. Međutim, ako te velika grupa ljudi ili opkoli ili ti barem ukaže da si napravio nešto loše, situacija će se promijeniti“, poručio nam je Finci, dok je Kljuić mišljenja da je potrebno pohapsiti sve kriminalce, ali ne one u trgovinama, što uzmu, pa ne plate, već, „ove kapitalce“.

Cjelokupan intervju s Fincijem čitajte sutra (subota, 15. decembar) dok ćemo razgovor s Kljujićem objaviti dan poslije, u nedjelju, 16. decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak