Festival Pravo Ljudski organizira školu kreativnog filma 'Ko je vidio video?!'

Radiosarajevo.ba
Festival Pravo Ljudski organizira školu kreativnog filma 'Ko je vidio video?!'

Festival Pravo Ljudski, u suradnji s Nacionalnom fondacijom za demokratiju (NED) iz Washigtona, SAD-a, i lokalnim partnerskim organizacijama, poziva mlade ljude, starosne dobi od 17 do 21 godina, da se prijave za učešće u 3. školi dokumentarnog filma "Ko je vidio video?!". 

Škola dokumentarnog filma osmišljena je kao autorska platforma za razvoj kreativnog pristupa stvaranju, istraživanju i razrađivanju scenarija za dokumentarni film, uz osnovnu edukaciju na poljima režije, kamere, zvuka, montaže i postprodukcije, javlja Fena.

"Ko je vidio video?!" potencira značaj ličnih priča i ideja, a nakon procesa selekcije dvanaest mladih autora i autorica iz čitave BiH zajedno s tutorima i tutoricama iz čitavog svijeta formirati će kreativni tim. 

Kriteriji za prijavu su starosna dob od 17 do 21 godine i poznavanje engleskog jezika. 

Troškove učešća (put, hrana i smještaj) snosi Pravo Ljudski. 

Prijave se mogu poslati do 10. 10. 2014. godine na e-mail vidivideo@pravoljudski.org, a poziv na učešće i sve informacije može se naći na web-siteu www.pravoljudski.org

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak