Fantastični snimci iz zraka: Doček šampiona Evrope ispred Vječne vatre (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba

Spektakularnim prizorima svjedočili smo protekle večeri u bosanskohercegovačkoj prijestolnici. Preko 70.000 građana na ulicama proslavljalo historijski uspjeh kadetskih košarkaša. 

Fantastične snimke dronom: Kako je Sarajevo večeras izgledalo iz zraka (FOTO)

Sve prilazne ulice centru grada su blokirane. Sve je u znaku boja zastave BiH, kape, šalovi, transparenti u čast dočeka košarkaša. Na velikom razglasu Vječne vatre puštale su se navijačke pjesme te one koje veličaju BiH, ali i Sarajevo.

Balkon s kojeg su se kadetski reprezentativci obratili oduševljenim fanovima, bio je osvijetljen i spreman za spektakularnu proslavu.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH u sinoćnjem finalu EP-a igranom u Kaunasu pobijedila je Litvaniju, rezultatom 85:83, te tako napravila svojevrsnu senzaciju, postavši prvi put kontinentalni šampion.

A kako je doček šampiona idpred Vječne vatre izgledao iz zraka? Pogledajte ovde fantastične snimke u videu čiju produkciju potpisuje Heli Film

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak