Fakultetima preporuka da obustave rad

Radiosarajevo.ba
Fakultetima preporuka da obustave rad

U skladu sa preporukom Ministarstva obrazovanja i nauke KS, a zbog proglašenja stanja prirodne i druge nesreće i ekstremno loših vremenskih uslova, Univerzitet u Sarajevu preporučuje svim fakultetima i akademijama Sarajevskog univerziteta da odgode sve ispitne rokove i planirane aktivnosti vezane za studente u periodu od 6. do 10. februara 2012. godine, stoji na web stranici Sarajevskog univerziteta.

Također se navodi kako je važno obavijesti o ovoj odgodi postavljanje ove informacije na fakultetske svoje web stranice kako bi studenti bili informirani.

Naredne aktivnosti treba planirati i organizirati u skladu sa vremenskim prilikama i procjenama za normaliziranje uslova za obavljanje aktivnosti.

Filozofski fakultet: "Obavještavaju se studenti, nastavnici, saradnici i osoblje Filozofskog fakulteta da se ispiti zakazani u periodu od 06.02.2012. do 11.02.2012. godine pomjeraju za period od 13.02.2012. do 18.02.2012. godine.
Zgrada Filozofskog fakulteta će u navedenom periodu biti zatvorena", stoji u obavještenju.

Fakultet političkih nauka u Sarajevu također je objavio da se sve ispitne aktivnosti, zakazane za narednu sedmicu, pomjeraju za sedam dana dok dan i sat ispitnih termina ostaju isti.

Ispiti najavljeni u periodu od 6. do 12. februara odgođeni su i na Pravnom fakultetu i Ekonomskom fakultetu, a novi termini ispita će biti naknadno objavljeni.

Škole i vrtići neće raditi naredne sedmice

Vlada Kantona Sarajevo je u subotu 04. februara donijela odluku da se obustavi nastava za sve osnovne i srednje škole do petka, 10. februara 2012. godine, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja KS.

Ova odluka je donesena nakon konsultacija resornog ministra Emira Suljagića sa premijerom Vlade KS Fikretom Musićem i ostalim nadležnim i relevantnim službama.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS preporučuje odgađanje ispitnih rokova, nastave i ostalih nastavnih aktivnosti na fakultetima Univerziteta u Sarajevu, a predškolske ustanove u okviru JU Djeca Sarajeva takođe neće raditi do navedenog datuma.

Ministarstvo će blagovremeno obavještavati škole i roditelje o svim odlukama u vezi sa odvijanjem nastave, saopćeno je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak