Evo koliko je novca Željezničar zaradio nakon izbacivanja Lovćena

Radiosarajevo.ba
Evo koliko je novca Željezničar zaradio nakon izbacivanja Lovćena

Baš kao i posljednji put kada je nastupio u kvalifikacijama za Evropa ligu Željezničar je izbacio svog prvog protivnika.

Tekst objavljen u rubrici Šta drugi pišu preuzimamo s portala Sport Centar.

U sezoni 2011/2012 Plavi su u drugoj rundi kvalifikacija bili bolji sa ukupnih 1:0 od Sheriffa, a sada su identičnim rezultatom izbacili crnogorskog Lovćena, doduše u prvom pretkolu. 

Samim prolaskom prvog i nastupa u drugom pretkolu naš najtrofeniji klub je inkasirao 250 hiljada eura, 120 za nastup u prvom, odnosno 130 za nastup u drugoj rundi kvalifikacija. 

Ovaj novac će na račun kluba iz Zvorničke 27 leći tek po isteku sezone 2014/2015 budući da je takva praksa UEFA. Novac će se prvobitno uplatiti na račun NFSBiH koji će zatim biti proslijeđen na onaj klupski.

Osim finansijske injekcije Plavi su osigurali i 0,5 bodova za UEFA koeficijent, s tim da bi broj osvojenih bodova mogao biti veći pod uslovom da popularni Željo izbaci svog narednog protivnika, a to je vjerovatno skopski Metalurg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak