'EUdala se Lijepa Naša': Teška industrija i Zana Marjanović

Radiosarajevo.ba
'EUdala se Lijepa Naša': Teška industrija i Zana Marjanović


Sunny Su, lik pjevačice koju tumači Zana Marjanović u kabaretskoj predstavi Magacin Kabarea – Jedinac, ostvarila je svoju prvu regionalnu saradnju. Nakon spota kojeg je snimila za pjesmu Ludilo, Teška industrija je prepoznala talenat Sunny Su, te predložila saradnju na njihovoj novoj pjesmi 'EUdala se lijepa naša'.

Pjesma 'EUdala se Lijepa Naša', povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u prethodnim sedmicama snimljena je u studiju u Zagrebu, a premijerno je predstavljena u utorak, 28. maja.

"Ideja za pjesmu je postojala jako dugo, a njena realizacija je nastala kada se dan ulaska Hrvatske u EU zaista i približio. Možda se na prvi trenutak čini da pjesma govori protiv ulaska u Uniju, ali to nam nije namjera, jer nije na nama da dajemo svoj sud... Pjesma na kabaretski način govori o nama, o našoj površnosti i izvjesnoj nespremnosti za ulazak u Uniju, po sistemu: 'Moja brigo, prijeđi na drugoga...' Kao da ulaskom u EU svi naši problemi prestaju. U bilo kojoj situaciji čovjek ne smije izgubiti svoj duh. Tako smo i mi na jedan ironično-duhoviti način dali svoj mali doprinos ulasku u EU..." opisao je Ivica Propadalo, idejni tvorac pjesme.

Muziku za pjesmu potpisuje Vedad Hadžiavdić, tekst Fayo i Zana Marjanović. Aranžman su radili Vedad Hadžiavdić i Igor Ivanović, a pjesma će dobiti i svoj spot koji će se snimati u narednim sedmicama.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak