Esad Tajić: Stižu novi klokani, alpake, mare...

Radiosarajevo.ba
Esad Tajić: Stižu novi klokani, alpake, mare...


Sarajevski kengur, kako smo i ranije pisali, uskoro će dobiti društvo, tačnije dvije ženke valabi klokana.

"Pionirska dolina će biti obogaćena sa ukupno trinaest životinja, odnosno četiri životinjske vrste. U Sarajevo, osim kengura, stižu alpake, mare i gvanko", rekao je za portal Radiosarajevo.ba Esad Tajić.

Tajić: Želimo dodatno osigurati Pionirsku dolinu

Kenguri su u Sarajevo trebali stići sredinom sljedeće sedmice.

"Sva potrebna administrativna procedura, kao i posjeta evropskim zoo vrtovima, veterinarski pregledi, dobijanje izvozne, transportne i uvozne dozvole, te pripreme transporta  već su  završeni,  pa stoga Esad Tajić, upravnik RZCPionirska dolina i zoo vrt i veterinar Vedad Škapur za vikend putuju u Sloveniju odnosno zoo vrt u Ljubljani, odakle će početkom sedmice krenuti transportna vozila sa doniranim životinjama put zoo vrta", navedeno je u saopćenju KJKP Park.

"Sve je bilo dogovoreno da ove životinje stignu u Sarajevo, ali su mi upravo javili da je došlo do pomjeranja termina, tako da ćemo tačan datum dolaska znati u petak. Odmah po dolasku  životinje bi trebale biti predstavljene mnogobrojnim posjetiocima", rekao je Tajić za portal Radiosarajevo.ba.

Sarajevski kengur uskoro dobija društvo

Dolaskom novih životinja i mužjak valabi klokana, jedini preživjeli u prošlogodišnjem napadu pasa lutalica u Pionirskoj dolini, kada su nastradala četiri klokana, konačno će, nakon godinu dana, dobiti društvo i to dvije nove ženke. Time će i ova tužna priča od augusta prošle godine konačno dobiti sretniji epilog, navodi se u saopćenju iz Pionirske doline.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak