Esad Radeljaš podnio ostavku u Skupštini KS

Radiosarajevo.ba
Esad Radeljaš podnio ostavku u Skupštini KS


Turbulentna situacija u Vladi Kantona Sarajevo nakon ostavki Nermina Pećanca, ministra unutrašnjih poslova KS i Zlatka Petrovića ministra prostornog uređenja, uslijedila je ostavka Esada Radeljaša, poslanika BOSS-a u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ovo je za Dnevni avaz potvrdio i Radeljaš. On je kazao kako je podnio usmenu ostavku, te najavio da će nakon konsultacija sa stranačkim rukovodstvom, CIK-u podnijeti i pismenu.

Kako je naveo, problem na jučerašnjem sastanku parlamentarne većine prije zasijedanja Vlade KS nastao je zbog imenovanja skupština javnih preduzeća.

"Problem je bilo preduzeće Pokop, na čelu s Nukom Grebovićem. Krše se zakoni jer on ima 68 godina i prije tri godine je trebao ići u penziju, a ministri Petrović i Pećanac to ne daju. Sad se pokazalo ko zapravo štiti čije interese", rekao je Radeljaš.

Premijer dobio pismene ostavke ministara

Danas u 14:00 sati premijer KS Suad Zeljković dobio je pismene ostavke ministra MUP-a KS Nermina Pećanca i ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša KS Zlatka Petrovića.

Premijer KS Suad Zeljković će razmotriti ostavke ministara i uz konsultacije sa članovima Vlade KS u skladu sa zakonom donijeti odluku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak