Emir Hadžihafizbegović dobio hrvatsko državljanstvo

Radiosarajevo.ba
Emir Hadžihafizbegović dobio hrvatsko državljanstvo

Na preporuku Ministarstva kulture Republike Hrvatske po članu 12. hrvatskog Ustava, bh. glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću dodijeljeno je hrvatsko državljanstvo, kao građaninu od interesa za državu Hrvatsku. Rješenje je potpisao ministar policije Hrvatske Ranko Ostojić.

Vijest o državljanstvu Hadžihafizbegović je primio na snimanju filma u Makedoniji.

„Imao sam nekoliko slobodnih dana i otišao sam u Zagreb. Rješenje o državljanstvu uručio mi je ministar Ostojić. Koristim priliku da zahvalim svima koji su dali preporuku za državljanstvo. Mislim da je ovo i priznanje kulturnom prostoru BiH, priznanje mojoj akademiji, kao i Udruženju filmskih radnika BiH“, kazao je Hadžihafizbegović za Avaz.

Vijest o davanju hrvatskog državljanstva Hadžihafizbegoviću pozdravio je i savjetnik hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i nekadašnji ministar vanjskih poslova bivše Jugoslavije Budimir Lončar. I Tereza Kesovija, hrvatska muzička diva, izrazila je zadovoljstvo što su nadležni prepoznali značaj djela Hadžihafizbegovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak