Džeko, Ibišević i Đedović za profesora Mersuda Nikšića

Radiosarajevo.ba
Džeko, Ibišević i Đedović za profesora Mersuda Nikšića

Mersudu Nikšiću (37), profesoru sporta u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji iz Sarajeva, kojem je 2011. godine dijagnosticiran tumor kostiju, za liječenje i operaciju na Klinici u Istanbulu neophodno je 35.000 eura, piše Avaz.ba.

Ćatićev erukavice

Radi prikupljanja novca, profesori i učenici večeras u prostorijama Prve bošnjačke gimnazije organiziraju aukciju sportskih rekvizita.

Kako je kazao profesor Amer Sofradžija, na aukciji će biti ponuđeni dresovi nogometaša Edina Džeke i košarkaša Nihada Đedovića s njihovim potpisom, rukavice boksera Adnana Ćatića, dres nogometaša Vedada Ibiševića te brojni drugi predmeti.

''Na aukciju može doći svako ko želi. Zato smo, osim uglednih privrednika i kompanija, pozvali sve zainteresirane da nam se pridruže. Ponude će se davati u kovertama, a najbolje će moći kasnije preuzeti dresove i predmete s aukcije'', pojasnio je Sofradžija.

Otvoreni žiroračuni

Svi oni koji nisu u mogućnosti doći na večerašnju aukciju, a žele pomoći Nikšiću, novac za liječenje mogu donirati i uplatiti na žiroračune otvorene u "UniCredit banci". Broj računa za uplate u KM je 3389002579099448, s naznakom za Mersuda Nikšića.

Za uplate iz inozemstva račun je otvoren u "Raiffeisen banci" BiH: Swift code: RZBABA2S, Iban code: BA391612000006497747 na ime Mersud Nikšić, Bistrik, Medresa 15, Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak