Dvije vreće ključeva za Musića i Malićku

Radiosarajevo.ba
Dvije vreće ključeva za Musića i Malićku


Udruženja Sarajevotaksi u otvorenom pismu koje su dostavili redakciji Oslobođenja proslijeđeno je i na ruke premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića, predsjedavajućoj Skupštine Mirjani Malić, te svim zastupnicima u KS-u.

Iz Udruženja Sarajevotaksi traže da se uredi taksi-oblast u skladu sa potrebama Sarajeva i građana.

"Tražili smo da se sa ulica uklone divlji taksisti, njih preko hiljadu. Umjesto toga, nadležni su svojim nečinjenjem i indolentnošću podsticali i ohrabrivali takve osobe da nastave sa radom, a uz to, takvi ljudi se bave i kriminalnim radnjama kao što su prodaja droge, krađa auta, a sve u sprezi sa kriminalcima iz grada, pa i regiona. Od nadležnih smo, također, bezbroj puta tražili da kroz institucije policije i inspekcije narede uklanjanje sa ulica svih onih koji ne rade u skladu sa zakonom, što su ignorisali, a lopticu prebacivali na nekog trećeg", istaknuto je u pismu koje potpisuje predsjednik Udruženja Sarajevotaksi Enver Suljagić.

'Neka Malić i Musić pružaju usluge taksi-prevoza'

Iz Sarajevotaksija su istakli kako više neće biti nijemi posmatrači.

"Na prvu narednu sjednicu Skupštine Kantona poslat ćemo naše izabrane predstavnike da od zastupnika traže da se sa ulica uklone divlji taksisti. Sve ostale članove našeg udruženja pozvat ćemo da se mirno okupe ispred zgrade Kantona sa svojim porodicama u vrijeme održavanja sjednice Skupštine. Također, pozvat ćemo naše članove da svoja vozila parkiraju u blizini zgrade Kantona, a sve ključeve vozila skupit ćemo u dvije vreće i donijeti predsjedavajućoj Malić i premijeru Musiću pa neka oni pružaju usluge taksi-prevoza u ovakvim uslovima sa njihovim novim biznismenima koji raspolažu kapitalom sumnjivog porijekla", zaključio je Suljagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak