Dubioza Kolektiv: Walter (web premijera spota)

Radiosarajevo.ba
Dubioza Kolektiv: Walter (web premijera spota)

Predstavljamo vam tek završeni spot za pjesmu "Walter" koja je objavljena na aktuelnom albumu "5 do 12" benda Dubioza Kolektiv.


U spotu se, pored članova benda i zgodnih statistkinja, pojavljuje i doajen bh. glumišta Vlado Jokanović koji utjelotvoruje lik Waltera - ostarjelog i posrnulog super-heroja kojeg je pregazilo vrijeme.

Video prikazuje surovu stvarnost u kojoj živimo, a u ovo predizborno vrijeme nagoni na razmišljanje o svim našim bivšim i budućim herojima i idolima.

Član benda Brano Jakubović kaže: "Ne mislim da je spot tužan, potpuno je realan. Jedini cilj bio nam je da pokažemo da neće doći novi vođa, izbavitelj, Mesija, drug Tito... Walter je ohrndani penzioner koji zadnjih mjeseci nije dobio penziju. Ako hoćete da pomognete Walteru, a i sebi, izađite 3. oktobra i glasajte. To je jedini način da promijenite stanje u ovoj zemlji."


Produkciju spota potpisuje kreativni tim agencije Fabrika iz Sarajeva; direktor fotografije: Erol Zubčević; montaža: Antonio Ilić; režija: Salem Kapić Kantardžić. 

Sve o Dubiozi na http://dubioza.org/.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak