Dogs Trust nudi rješenja za problem napuštenih pasa

Radiosarajevo.ba
Dogs Trust nudi rješenja za problem napuštenih pasa

Dogs Trust u BiH spreman je odgovornima na svim nivoima vlasti u BiH ponuditi set mjera koje bi dovele do rješavanja problema sa napuštenim psima na ulicama bh. gradova.

"Zatražili smo sastanke sa svim relevantnim predstavnicima vlasti u Kantonu Sarajevo i Gradskoj Upravi kako bi ponudili naše viđenje mogućeg rješenja trenutne situacije sa napuštenim psima", izjavila je Aida Feraget, PR i marketing menadžerica projekta Dogs Trust u BiH.

Rješenje je u okviru postojećeg zakona

Sigurni smo da set mjera koje želimo ponuditi nadležnima može dovesti do adekvatnog rješenja, u okviru postojećeg Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja. Svakako smo ohrabreni najavama nadležnih u gradskoj i kantonalnoj upravi da svoje buduće aktivnosti baziraju na zakonom propisanim normama i u tom smislu Dogs Trust je spreman i u stanju pomoći, naglašavaju u Dogs Trustu.

Dogs Trust je vodeća svjetska fondacija za dobrobit pasa koja u Bosni i Hercegovini provodi četvorogodišnji projekat vrijedan 5 miliona eura.

Ova organizacija zaslužna je i za masovne akcije sterilizacije pasa na ulicama, što je i najhumaniji način smanjenja broja napuštenih pasa na ulicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak