Dodik prespavao kafu sa mladima

Radiosarajevo.ba


FOTOGALERIJA

Demokratski omladinski pokret izdao je saopćenje za medije u kojem iznosi da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije pojavio na kafi sa mladima Sarajeva, iako je pozvan da se uvjeri da Sarajevo nije "nesigurno" za političare iz tog entiteta.

Saopćenje objavljujemo u cjelosti:

"Milorad Dodik se i nakon poziva upućenog od strane organizacije Demokratski omladinski pokret nije udostojio da prisustvuje kafi sa mladim ljudima ovog grada. Članovi ove organizacije su pozvali Milorada Dodika sa namjerom da istome pokažu da Sarajevo nije opasno za poslanike u PSBiH iz reda srpskog naroda.

Mi kao mladi građani ove države i dalje odgovorno tvrdimo i garantujemo da je svako ko smatra da radi svoj posao pošteno i savjesno, bez obzira na entitet iz kojeg dolazi siguran i dobrodošao u Sarajevo. Oni koji su podložni korupciji, širenju nacionalizma i mržnje, te koji ne rade u korist onih koji su ih izabrali nisu i neće nikada biti poštovani od strane građana ovog grada i ove države bez obzira koje nacionalnosti bili ili koju stranku predstavljali.

Građani Bosne i Hercegovine imaju pravo da izraze svoje nezadovoljstvo i imaju pravo da traže ono što se očekuje od izabranih poslanika, a to je prevashodno rad za bolje sutra i bolji život onih koji su ih birali. Ko god nije spreman da radi za te ciljeve, ne treba imati podršku od građana i ne treba obnašati funkciju koju obnaša. Političarima poručujemo da svoju (ne)odgovornost ne skrivaju iza laži i nacionalističke retorike, već da se uhvate posla i ispune zahtjeve demonstranata i omoguće normalan život građanima Bosne i Hercegovine, u protivnom će ih sustići pravda građanstva koja je često sustigla one koji nisu slušali narod.

Za kraj želimo naglasiti da ćemo i dalje biti spremni da Miloradu Dodiku pojasnimo da ovaj grad nije opasan za pripadnike srpskoga naroda i da ovo nije Teheran kako on tvrdi, već da je ovo grad u koji je svako dobrodošao ko je spreman na toleranciju, suživot i dijalog, te da ovaj grad nikada nije i neće biti opasan za bilo koji narod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak