Doček Nove godine u Tuzli: Bez 'velikih imena' na Trgu slobode

Radiosarajevo.ba
Doček Nove godine u Tuzli: Bez 'velikih imena' na Trgu slobode

Još deset dana dijeli nas od najluđe noći u godini, a građani Bosne i Hercegovine obavljaju posljednje pripreme. Kao i svake godine, zbog loše ekonomske situacije u kojoj se naša zemlja nalazi, najveći broj ljudi Novu godinu dočekat će u toplini doma i u kućnoj atmosferi. Također, brojni ugostiteljski objekti nude bogat sadržaj za proslavu Nove godine, a za one nešto plićeg džepa, većina većih gradova imat će organiziran i javni doček.

Doček Nove godine u Banjoj Luci: Domaći izvođači na glavnom trgu 

Doček Nove godine u regiji: Koliko će novca zaraditi Severina, Čola, Bajaga...  

Tako će biti i u Tuzli, gdje će Opće udruženje samostalnih privrednika općine Tuzla organizirati javni doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli.

Naime, vijećnici Gradskog vijeća Tuzla su na sjednici održanoj prošle sedmice razmatrali i usvojili Inicijativu za javnu proslavu i doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli. Gradsko vijeće Tuzla tražilo je da se pristupi organizaciji proslave Nove godine na Trgu slobode, na način da doček organiziraju javna poduzeća Grada Tuzla (Javno komunalno poduzeće Pannonica Tuzla i druga slična poduzeća).

Na kraju je ipak odlučeno da će za javni doček biti zaduženo Opće udruženje samostalnih privrednika općine Tuzla.

"Na Trgu slobode u Tuzli nastupit će jedna lokalna grupa, a javnosti  će uskoro biti poznato o kome se radi. Također će nastupiti i naši poznati DJ-vi, a pripremili smo i bogat sadržaj za mališane. Program će trajati do 2 sata iza ponoći", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz pomenutog Udruženja.

Napomenuli su također da Udruženje i Grad Tuzla organiziraju treći po redu Novogodišnji bazar Zimska čarolija 2015.

"Održavanje bazara je u terminu od 19. do 30. decembra 2015. godine, na lokaciji Trg slobode u Tuzli, a radno vrijeme sajma je od 10:00 do 22:00 sati. Na sajmu će se predstaviti proizvođači slatkiša, meda, rukotvorina, sokova, pekmeza i ostalih proizvoda ručne izrade, gastro ponuda i još mnogo zanimljivosti vas očekuje na ovom sajmu", dodaju iz Udruženja.

Za vrijeme trajanja sajma bit će upriličena i proslava dječije Nove godine, te podjela paketića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak