Dobro je biti dobar: Nominirajte firmu ili pojedinca koji zaslužuju nagradu za filantropiju

Radiosarajevo.ba
Dobro je biti dobar: Nominirajte firmu ili pojedinca koji zaslužuju nagradu za filantropiju

Dokaz da se dobre osobe i kompanije nalaze svuda oko nas jeste broj već pristiglih nominacija za nagradu Dobro za filantropiju, kojih je približno 50. 

Fondacija Mozaik i ove godine omogućila je građanima i građankama Bosne i Hercegovine da se javno zahvale osobama i kompanijama koje su uvijek spremne pomoći, koje su solidarne i koje čine napore da bi društvo u kojem živimo bilo bolje. 

Proces nominacija traje svega tri minute, a obavlja se online putem web-stranice Dobro.mozaik.ba.


Iz Fondacije Mozaik navode da je jedan od ciljeva i poticanje drugih kompanija i osoba da čine dobro u zajednici, jer potreba za kontinuiranim ulaganjem u društvo nikada nije bila veća. 

Svi nominirani dobit će zahvalnicu za Dobro koje čine, a pobjednike u oblasti individualne i korporativne filantropije proglasit će nezavisna komisija na svečanoj ceremoniji dodjele nagrade Dobro za filantropiju koja će se održati polovinom novembra u Sarajevu.

Ovogodišnja nagrada Dobro za filantropiju, kao i prethodne, želi predstaviti bh. javnosti jedan krug dobrote, i to s fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja.

Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije za kompanije, i to za malu, srednju i veliku kompaniju, a nagradu će dobiti i mladi filantrop ili filantropistica, osoba starija od 30 godina te jedna javna ličnost.

Projekt SIGN za održivost, u sklopu kojeg se dodjeljuje nagrada, finansira Evropska unija, a sufinansira Balkanski fond za demokratiju.

Nominacije su otvorene do 30. septembra.

Zahvalite se solidarnim i odgovornim osobama i kompanijama, jer dobro je biti dobar!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak