Do završetka kampanje SOS Dječijih sela BiH ostalo sedam dana: Do sada prikupljeno 5.554,99 KM

Radiosarajevo.ba
Do završetka kampanje SOS Dječijih sela BiH ostalo sedam dana: Do sada prikupljeno 5.554,99 KM

SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine pokrenula su početkom decembra prvu online kampanju za prikupljanje donacija "Jel' ti stalo?" u okviru koje je do sada prikupljeno 5.554,99 KM zahvaljujući 171 donatoru, a do završetka kampanje ostalo je još sedam dana.

Cilj kampanje je prikupiti sredstva neophodna za pokrivanje godišnjih troškova jedne SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka (troškovi hrane, garderobe, higijenskih potrepština, školskog materijala, održavanja porodične kuće, režijski i zdravstveni troškovi). 

U proteklih 20 dana je gotovo 18.000 posjetilaca bilo na web-stranici, a kada bi svi donirali po jednu KM, prikupila bi se sredstva dovoljna da se pokriju godišnji troškovi hrane za jednu SOS porodicu. 

Stoga su iz SOS Dječijih sela BiH, uz zahvalnost svim donatorima, pozvali dobre ljude da u narednih sedam dana podijele radost praznika s djevojčicama i dječacima koji odrastaju u SOS porodicama, te posjete www.stalomije.ba. jer i mali iznos donacije može donijeti velike promjene. 

"Iz topline vlastitog doma, sa samo nekoliko klikova kroz potpuno siguran ePay sistem banke omogućavate sretan i bezbrižan život djeci koja su dobila porodicu u SOS Dječijim selima BiH", podsjećaju iz SOS Dječijih sela BiH. 

Također, oni koji ne posjeduju karticu, a žele pomoći, donaciju mogu uplatiti i na žiroračun: 1020440000052478 kod Union banke. 

Korisnike društvenih mreža kroz oficijelne stranice SOS Dječijih sela BiH na Facebooku, Twitteru i YouTube kroz različite sadržaje podsjetili su na važnost odrastanja djece u toplom i ljubavlju ispunjenom porodičnom okruženju.

"Ukoliko niste u prilici donirati novac, vaš share i tagovanje prijatelja ili status u kojem napišete stalomije i pozovete prijatelje da pruže podršku, mogu napraviti puno. Vjerujemo da želite učiniti mnogo za 269 dječaka i djevojčica", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak