Do kraja dana oblačno, u petak vedrije i sunčano

Radiosarajevo.ba
Do kraja dana oblačno, u petak vedrije i sunčano

Danas više oblačnosti u središnjem i istočnom dijelu Bosne, u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Mjestimično će pasti malo kiše u istočnim i središnjim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, na jugu zemlje umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 26, na jugu Hercegovine do 29 stepeni. 

Prijepodne je na jugu i sjeveru zemlje bilo pretežno vedro, u ostalim područjima je bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 13, Srebrenica 15, Sarajevo 16, Zvornik 18, Bugojno i Tuzla 19, Drvar, Gradačac, Jajce i Livno 20, Bihać, Bijeljina i Sanski Most 21, Banja Luka, Prijedor i Zenica 22, Doboj 23, Trebinje 24, Neum 25 i Mostar 26, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Prognoza za petak
 

Nakon prolaska pogoršanja, uz više sunca i povoljne biometeorološke prilike, većina stanovništva će se osjećati ugodnije. 

Drugi dio dana će proći u znaku relativno visokih temperatura i moguće sparno vrijeme, stoga bi osjetljive osobe trebale biti opreznije u ovom periodu, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom i umanjiti aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak