'Djeca Sarajeva' od Inzka traže odluku o zakonu o JMBG

Radiosarajevo.ba
'Djeca Sarajeva' od Inzka traže odluku o zakonu o JMBG


Danas su predstavnici organizacije djece i mladih u Sarajevu Dječiji pokret mira, ljubavi, prijateljstva - Djeca Sarajeva organizovali mirni protest ispred zgrade OHR u Sarajevu tražeći potpisanu odluku na njihovo pismo u vezi sa podjelom državne imovine, usvajanja zakona o transplantaciji i o matičnom broju građana (JMBG).

Koordinator organizacije Ivana Ina Mostarac kazala je za agenciju Anadolija da odgovore na navedena pitanja traže od visokog predstavnika Valentina Inzka, Vijeća ministara, delegacije EU.

„Imamo posljedicu brzog umiranja od beba pa nadalje do najstarijeg čovjeka u ovoj zemlji zbog posljedica rata, agresije, genocida i loše hrane koju smo jeli“, istakla je Mostarac dodavši da zbog toga traže odluku o zakonu o transplantaciji.

Prema njenim riječima, treći zahtjev je bio regulisanje zakona o matičnom broju na nivou države, a ne na nivou entiteta.

Mostarac je dodala da su ostavili poruku visokom predstavniku Inzku da im konačno da rješenje ili bilo šta što će dokazati da je nešto urađeno u OHR-u.

„To ćemo isto tražiti od Vijeća ministara“, pojasnila je Mostarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak