Djeca iz Muzičke sobe snimila singl

Radiosarajevo.ba

Kada smo u martu ove godine posjetili Muzičku sobu - projekat za štićenike Doma za nezbrinutu djecu na Bjelavama, oduševili smo se entuzijazmom polaznika i mentora koji su djeci otvorili vrata u svijet muzičke umjetnosti.

Da su se napori isplatili dokazuje i vijest koja je upravo stigla: polaznici ovog projekta upravo su završili sa snimanjem svog prvog singla, pjesme 'Mu-zi-čka so-ba'. 

Autori pjesme koja je snimljena u studiju Long Play su svi polaznici Muzičke sobe u Domu Bjelave, a ujedno i članovi Orkestra Music Room: Damir, Nedžad, Mirela, Amina, Keno, Almir, Drago, Silvija, Dževad, Ankica, Elma, Fatmir, Šaban, Sema i Zlatan. 

Muzičari koji rade sa djecom u radionicama (Anton Toni Pešikan - udaraljke i bubanj, Sabina Šabić - flauta, Vladimir Kajević Don Guido - gitare, glas, Dušan Duco Vranić - klavijature i glas i Bruno Lovrić - bas gitara i trombon) najavljuju skoro snimanje spota za ovu pjesmu, čime će biti obilježena prva godina trajanja radionica Projekta Muzička soba / Dom Bjelave.

Sve instrumentalne i glasovne dionice pjesme u studiju snimili su članovi Orkestra Muzička soba / Dom Bjelave, prije svega djeca, uz pomoć Voditelja radionica i Alana Omerovića i Đanija Pervana u ulozi producenata pjesme Mu-zi-čka so-ba koju ćemo uskoro imati priliku čuti na valovima Radio Sarajeva.

U našoj fotogaleriji pogledajte fotografije sa snimanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak