Diskrecija zagarantovana: 'Za 15 KM vam šaljemo podatke s popisa'

Radiosarajevo.ba
Diskrecija zagarantovana: 'Za 15 KM vam šaljemo podatke s popisa'

Na stranici za kupoprodaju, Pik.ba, pojavio se oglas u kojem anonimni 'prodavač' tvrdi da će  svim zainteresiranim za svega 15 KM poslati podatke s popisa željene osobe, ukoliko je ista nastanjena u jednoj od sljedeće tri sarajevske opštine: Ilidža, Vogošća ili Centar.

U oglasu se navodi sljedeće: 

"Prodajem podatke za više popisivačkih područja u opcini Vogošća, Centar i Ilidža. Vi nama pošaljite matični broj i u slučaju da imamo podatke plaćate 15 KM i dobijete skenirane formulare sa podacima od tražene osobe. Diskrecija zagarantovana".

Nakon što su već u prva dva dana popisa zabilježene brojne nepravilnosti, od prijetnji, preko ucjena, neodgovornog ponašanja popisivača, davanja lažnih podataka, pa čak i do jednog smrtnog slučaja, sada su se pojavili i "trgovci" koji tvrde da će za adekvatan novčani iznos zainteresovanim poslati privatne podatke građana koji su se popisali, piše Depo.ba.

Pik je u međuvremenu sporni oglas sklonio sa stranice, a identitet njegovog autora ostaje nepoznat.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak