Direktor OŠ 'Fatima Gunić': Maštovito stepenište je djelo nastavnika i učenika (FOTO)

Radiosarajevo.ba

Lijepe slike dolaze iz sarajevske osnovne škole Fatima Gunić. Naime, na društvenim mrežama kruže fotografije maštovito uređenog stepeništa ove osnovne škole, sa motivirajućim porukama i tablicom množenja. 

Kako je za portal Radiosarajevo.ba rekao direktor škole Hajrudin Ćuprija, ideju potpisuje kolektiv, koji je želio da se njihovi učenici osjećaju lijepo u osnovnoškolskom okruženju.

"U našim svim aktivnostima svakako da nam naši vrijedni učenici pomažu, pa i u realizaciji ovog stepeništa. Ne pričamo o negativnostima, pravimo lijepe stvari. 

Ovakvim stepeništem smo htjeli da skrenemo pažnju na njihov odgoj i dok hodaju na odmorima, iz učionice u učionicu. A za najmlađe smo pripremili tablicu množenja, pa se znam našaliti i reći da će na časovima, kada ih učiteljica bude ispitivala, tražiti da izađu do stepeništa", kazao je Ćuprija, te dodao da se u školi odvija niz svakodnevnih projekata, a najviše humanitarnih aktivnosti.

Učenici ove škole kao redovnu obavezu imaju i posjete pozorištima, fabrikama... ali imaju i svoju radio stanicu.

"Kada zvoni za kraj časa, na zvučnicima u svim prostorijama škole se čuje muzika. Pjesme biraju sami učenici. Mi to volimo da zovemo muzikoterapija. Oni se opuste, te pripreme za nove nastavne jedinice“ ističe Ćuprija.

Renoviranje cijele škole ide iz etape u etapu, kako govori Ćuprija, nakon što su sredili sportske svlačionice, na redu je i kompletna stolarija.

Pogledajte kako izgleda predivna osnovna škola Fatima Gunić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak