Direktor GRAS-a podnio ostavku

Radiosarajevo.ba
Direktor GRAS-a podnio ostavku

Uposlenici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS danas su u 13.30 održali protestni skup ispred prostorija Uprave GRAS-a zbog, između ostaloga, najavljenih prepuštanja nekih gradskih linija prijevozniku "Centrotrans Eurolinesu". Nakon sastanka s radnicima, Haris Kadić, direktor preduzeća podnio je ostavku, što je potvrđeno saopštenjem iz preduzeća.
 
Kako je Feni potvrdio potpredsjednik Sindikata komunalne privrede u GRAS-u Amir Muminović radnici su nezadovoljni i, kako kaže, nezakonitim smanjenjem toplog obroka, nebrigom vlasnika firme, kašnjenjem plata te nemogućnošću naplate usluga koje pružaju.
 
Muminović ističe da su u prethodnom periodu predstavnici Sindikata imali nekoliko neformalnih sastanaka s direktorom GRAS-a Harisom Kadićem na kojima nisu dobili uvjeravanja da se uvođenje linija "Centrotransa Eurolinesa" neće dogoditi, dodajući da na tim sastancima nisu dobili ni objašnjenje zašto je izvršeno smanjenje toplog obroka. 
 
Direktor GRAS-a Haris Kadić ranije je za septembar najavio da će u saradnji s Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo i "Centrotransom" poboljšati linije prijevoza kada bi građani trebali imati redovniji prijevoz.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak