Đipa: Počela akcija proljetnog čišćenja

Radiosarajevo.ba
Đipa: Počela akcija proljetnog čišćenja


Akcija proljetnog čišćenja i pranja ulica na području Sarajeva je počela i traje već nekoliko dana, al, kako je za Fenu rekao glasnogovornik KJKP Rad Ahmed Đipa, akcija tek u prvom kapacitetu tek treba da počne.

Cisterne se nalaze u naseljima Gorica, Bjelave, Višnjik, Alifakovac, Trg Solidarnosti, Trg međunarodnog prijateljstva, Olimpijska ulica, Trg nezavisnosti, Bosanska ulica i Geteova ulica. Jedna cisterna je angažirana u ulici Čobanija, odnosno u pravcu Čobanija-Mjedenica. U poslijepodnevnoj smjeni jedna cisterna će raditi na području Grbavičke ulice i Ulice Topal Osman Paše. Tri specijalna voyila za čišćenje ulica su danas u ulicama Paromlinska, Nahorevska i na Bjelavama, dok je na ručnom čišćenju angažirano 150 radnika.

Preduzeće Rad u srijedu je na teren poslala devet cisterni s ekipama za pranje ulica i tri specijalna vozila za čišćenje ulica.

Prioritet imaju javne površine u samom centru Sarajeva, a onda će se postepeno ići i prema perifernim dijelovima grada.

U utorak su tri cisterne radile u općinama Stari Grad, Centar i Novi Grad, a u noćnoj smjeni su radile četiri cisterne. Na terenu su bila i četiri specijalna vozila za čišćenje saobraćajnica.

Punim kapacitetom naredne sedmice

Sljedeće sedmice, ukoliko vrijeme bude povoljno, preduzeće Rad će se angažirati sa svim kapacitetima na čišćenju i pranju ulica.

Preduzeće Rad vrši sakupljanje i korisnog otpada papira te plastične ambalaže.

Đipa je naglasio kako je odvoz otpada uobičajena aktivnost koju provodi ovo preduzeće, te kako je u toku jučerašnjeg dana odvezeno 525 tona otpada na gradsku deponiju.

Đipa je najavio kako će u aprilu početi akcija odvoza kabastog otpada, a sve u sklopu velike akcije čišćenja i sređivanja grada i Kantona Sarajevo nakon zime.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak